Onderhoud en herstelling

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij een herstelling moet doen, soms wij als woonmaatschappij.

Het agentschap Wonen-Vlaanderen en maakte een ZieZo!-boekje met een handig overzicht wie wat moet herstellen en betalen. Twijfel je? Verwittig ons zeker, dan zoeken we samen een oplossing.

Onderhoud en kleine herstellingen

Je moet de woning goed onderhouden: hou je woning, terras en tuin netjes.

Ook sta je in voor kleine herstellingen. Zo vervang je zelf gebroken ruiten, kapotte stopcontacten, lampen, schakelaars, … Als je een slecht toestel gebruikte of de woning slecht onderhield, sta je ook in voor de herstellingen. Voorbeelden zijn: verstopte verluchtingsroosters, verstopte WC, kapotte dampkap of lavabo, slecht gebruik van de verwarmingsketel, …

Is er iets kapot, en kan je het zelf niet herstellen zoals een gebroken ruit? Contacteer ons. Vaak kunnen we die problemen oplossen tegen een beperkte kost.

Grote herstellingen

Wij zorgen voor herstellingen die moeten gebeuren door slijtage, ouderdom of overmacht. Wij vervangen bijvoorbeeld een raam dat door een onverwachte, hevige hagelbui (overmacht) barst. Ook verborgen gebreken moeten wij herstellen. Als je woning bijvoorbeeld vochtige plekken heeft door een slechte constructie van de afvoerbuizen, dan betalen wij de herstelling.

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het heel erg dat je dit doet. We kunnen daarom je huurcontract stopzetten.

Contact

Moet Woonboog de herstelling doen of heb je een vraag?

  • Vul alles in op het contactformulier herstelling. Dit is de makkelijkste manier, want je kan dit doen op elk moment.
  • Bel je liever? Dat kan tijdens de openingsuren van Woonboog op het nummer 014 40 11 06.

Probleem met verwarming of warm water?

  • Bel Equans: 014 30 29 00.
  • Zeg duidelijk je naam, adres en telefoonnummer. Leg uit wat er kapot is.
  • Equans is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereikbaar.

Je moet na je huurperiode jouw woning teruggeven in de oorspronkelijke staat, zoals we die samen vaststelden in de plaatsbeschrijving.

Wil je toch aanpassingen doen zoals een tuinhuis, een afdak, een veranda, een schotelantenne of hok voor een dier? Dan moet je vooraf onze toestemming vragen via dit aanvraagformulier of bel ons op 014 40 11 06. Daarna beslist Woonboog of dit mag. Je krijgt hierover een brief.

Soms is onze toestemming niet voldoende. Voor een tuinhuis bijvoorbeeld moet je ook stedenbouwkundige voorwaarden respecteren. De stedenbouwkundige voorwaarden kan je navragen bij de gemeente.

Hou er ook rekening mee dat onze woonmaatschappij op het einde van je huurcontract waarschijnlijk zal eisen dat je de woning herstelt in de oorspronkelijke staat. We kunnen de veranderingen ook overnemen zonder dat je daarvoor een vergoeding kan vragen.

<<< terug