Jobs

DE ARK is sinds 2010 sterk gegroeid als organisatie en in aantal werknemers. Om flexibel te kunnen omgaan met veranderingen, kijken wij constant uit naar interessante kandidaten om ons team op korte of lange termijn te versterken.

Vacatures

Woonbegeleider

DE ARK staat voor goed en betaalbaar wonen. Wij beheren meer dan 2500 huurwoningen, verkopen betaalbare woningen en bemiddelen in leningen van de Vlaamse Woonlening. Jaarlijks bouwen we een 100-tal nieuwe woningen.Sociale betrokkenheid en teamgeest staan bij ons centraal. Onze bedrijfscultuur is ondernemend, dynamisch, menselijk en informeel. Om onze huidige werking te continueren zijn wij op zoek naar een competente woonbegeleider (M/V).

Jouw verantwoordelijkheden

Als woonbegeleider help je onze klanten hun recht op collectieve leefbaarheid te vrijwaren.Je staat ervoor in om zelfstandig een duurzaam netwerk uit te bouwen binnen de sector (welzijn en wonen) en dit met alle gemeentelijke actoren en andere betrokken instanties. Je bent als laagdrempelig aanspreekpunt de schakel tussen DE ARK en de klant.

Vanuit jouw functie coördineer je verschillende projecten in het kader van leefbaarheid en treed je daarvoor actief in communicatie met onze klanten, zowel individueel als in grote groepen. Je neemt zelf initiatieven om op niveau van bewonersgroepen en wijkwerking de leefbaarheid mee te bevorderen en te handhaven in lijn met de missie van DE ARK.

Vanuit je contacten met onze klanten ga je op zoek naar sterkhouders binnen de buurt. Je tracht hiermee een goede buurtwerking te initiëren of bestaande initiatieven nieuw leven in te blazen. In het versterken van buurtwerking ga je op zoek naar opportuniteiten en versterk je het collectief samenleven. Dit steeds vanuit een sociale maar nuchtere invalshoek afgestemd op de strategie van onze organisatie.

Naast je antennefunctie ben je ook de katalysator tussen DE ARK en de buurt of bewoners. Je kan boodschappen vanuit beide kanten begrijpbaar maken en brengt organisatie en huurder hierdoor dichter bij elkaar. Je informeert huurders snel en correct en in begrijpbare taal voor de doelgroep. Je bent in staat creatief aan de slag te gaan in je communicatie naar onze buurten toe, alsook voor grote groepen te spreken. Ook ben je een sterke netwerker die het bestaande netwerk verder uitbouwt. Je onderhoudt bestaande contacten met actoren en gaat regelmatig in overleg met hen (welzijn, wonen, intergemeentelijk…) als vertegenwoordiger van de belangen van DE ARK. Je detecteert de noden vanuit de buurt en spreekt je netwerk hier, waar nodig, over aan om hulpverlening snel te kunnen coördineren. Je bent daarom regelmatig aanwezig in onze buurten en bouwt collectieve leefbaarheidsdossiers op, die je permanent opvolgt en bijstuurt. Je contacteert de nodige partners in deelname aan (sociale) projecten en je coördineert en initieert zelf projecten.

Naast het veldwerk, lever je een actieve en kwalitatieve bijdrage aan de algemene interne werking van alle betrokken afdelingen binnen DE ARK zelf. Dit door middel van proactieve rapporteringen en het betrekken van andere diensten bij het opzetten van nieuwe projecten.

In jouw rol maak je actief deel uit van het team Sociale Dienst en ben je een volwaardige partner. Samen met je collega’s sta je in voor het informeren, adviseren en begeleiden van onze klanten. Je kan omgaan met maatschappelijk kwetsbare groepen en gaat delicate of moeilijke gesprekken niet uit de weg. Je rapporteert aan de Operationele Manager en de Teamleider Sociale Dienst. Je kan je weg vinden in de administratie en bent in staat om een duidelijk dossierbeheer zelfstandig op te stellen en te beheren.

Met een overtuigende houding, zin voor initiatief, teamgerichtheid en integriteit ben je voor onze klanten een belangrijk ankerpunt binnen DE ARK.

Jouw profiel

Je volgde bij voorkeur een opleiding Toegepaste Psychologie, Sociologie, Orthopedagogie, Pedagogie of Maatschappelijk Werk (of gelijkwaardig door ervaring). Bewezen ervaring is een extra troef.

We zoeken iemand die discreet en sociaal-voelend is, maar toch de juiste focus kan leggen op het bewaken van de strategische doelstellingen van onze organisatie.

  • Je toont initiatief en kan creatief meedenken in het vinden naar de oplossing.
  • Je weet van aanpakken en kan creatieve ideeën omzetten in concrete plannen en projecten die haalbaar zijn vanuit de missie van onze organisatie.
  • Je bent bereid tot avondwerk, sporadisch weekendwerk en voortdurende bijscholing.
  • Je bent een gedreven en betrokken teamspeler die vlot communiceert op alle niveaus, dit zowel individueel als voor en in groep. Je kan zelfstandig werken en kan makkelijk een helicopter-view nemen.
  • Je bent daadkrachtig en bekwaam om eigen analyses te maken van problemen en deze overzichtelijk te rapporteren en administratief professioneel verder op te volgen.
  • Basiskennis informatie opzoekingsstrategieën (o.a. consulteren sociale kaart) is een minimumvereiste.
  • Je bent computervaardig en vertrouwd met de MS Office toepassingen.

Beschikken over een rijbewijs B is een absolute vereiste.

Wij bieden

Deze functie biedt veel klantencontact en een gevarieerd takenpakket met verschillende uitdagingen binnen een snel evoluerende organisatie met grote maatschappelijke relevantie. Tevens biedt deze functie je de kans om op aan breed niveau met ons mee te denken over het thema Leefbaarheid.

Je bent fulltime tewerkgesteld (38u/week) en werkt in een moderne omgeving met innovatieve technologie.

Je krijgt alle professionele tools ter beschikking en kan rekenen op een aantrekkelijk loonpakket afgestemd op je relevante ervaring met extralegale voordelen waaronder een uitgebreide groeps- en hospitalisatieverzekering.

Procedure

Klik hier om te solliciteren voor deze vacature

<<< terug

Spontaan solliciteren

Wil je spontaan solliciteren? Dat kan!
Bezorg ons je motivatiebrief en cv en vertel ons waarom jij graag bij DE ARK wil werken.

Klik hier om te solliciteren.

<<< terug