Turnhout Boerenkrijglaan: groen licht voor recuperatie inboedel na ontploffing

PERSBERICHT - Turnhout, 31 januari 2022
Groen licht voor recuperatie inboedel na ontploffing

Vandaag is begonnen met het leeghalen van de appartementen die getroffen zijn door de ontploffing op oudejaarsdag, aan de Boerenkrijglaan in Turnhout. Daarbij kwamen vier bewoners om het leven en geraakten twee bewoners gewond. 16 appartementen werden door de explosie onbewoonbaar verklaard. Eenmaal de appartementen zijn leeggehaald, kan de sloop van het gebouw beginnen.

Recuperatie inboedel

Onder strikte veiligheidsmaatregelen is vandaag gestart met het leeghalen van de appartementen. Het is de bedoeling om waar dit kan de persoonlijke inboedel van bewoners te recupereren. De operatie gebeurt door een specifiek team. Enkel de leden van dat team zullen toegang hebben tot de perimeter rond het gebouw. De bewoners zijn op de hoogte gebracht en kijken uit om hun spullen terug te krijgen.

Sloop

Zodra alle persoonlijke spullen zijn weggehaald, kan de sloop van het gebouw beginnen. Dat zal vermoedelijk half februari gebeuren.

Twee herdenkingsdoeken

Volgende week zullen er twee grote herdenkingsdoeken aan de site worden aangebracht. Op één doek staat een dankwoord en een foto van de gedenkplek als serene herinnering. Op een ander doek prijkt een gedicht van de Turnhoutse stadsdichteres Liesbeth Aerts. Zij schreef dit voor de overledenen en de nabestaanden van de explosie.

Privacy

Woonmaatschappij DE ARK vraagt uitdrukkelijk om geen beelden te maken van de persoonlijke spullen van de bewoners, uit respect voor hun privacy. Veel dank voor het begrip.

Top Naar boven