Woonboog, één woonmaatschappij in Kempen-Midden

In 2023 zullen DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen fuseren tot één nieuwe woonmaatschappij: Woonboog. Hun werkingsgebied: 11 gemeenten in regio Kempen-Midden. Hun credo: sterke mensen, sterke buurten.Eén woonmaatschappij per gemeente

De Vlaamse Regering wil het sociaal woonlandschap in Vlaanderen veranderen. De sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren slaan de handen in elkaar en vormen samen ‘de woonmaatschappij’. Dat wil zeggen dat er binnen elke gemeente slechts één woonmaatschappij als sociale woonactor actief zal zijn. Het doel? Eenvoud en meer duidelijkheid voor de huidige bewoners, de kandidaten en professionele partners (OCMW’s, gemeenten, projectontwikkelaars …).

Vlaanderen zal 42 werkingsgebieden en evenveel woonmaatschappijen tellen. Het werkingsgebied Kempen-Midden van Woonboog telt 11 gemeenten: Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Kasterlee, Lille, Mol, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout, Vosselaar.

Woonboog, de woonmaatschappij in Kempen-Midden

Sterke buurten maken sterke mensen, sterke mensen maken sterke buurten. Dat is de missie van Woonboog. Woonboog staat symbool voor deze verbinding van mensen en buurten. Een boog is sterk en stabiel maar zacht van vorm. Het is een stevig dak dat op een warme manier bescherming geeft aan alle bewoners. Woonboog wil een warme thuis bieden aan mensen die vandaag meer dan ooit nood hebben aan een kwalitatieve en betaalbare woning.

“De drie huidige maatschappijen bouwen samen aan deze nieuwe slagkrachtige woonmaatschappij waarin mensen centraal staan. We zetten in op leefbaarheid door in alles wat we doen de verbinding te leggen tussen de gebouwen en de bewoners”, stelt Sara Vallers, Algemeen Coördinator SVK Noorderkempen.

“We brengen het volledige woonscala als antwoord op de hoge woonnood. Woonboog zal ca. 4700 woningen verhuren en continu bouwen en renoveren op maat van onze doelgroepen. Je kan bij ons een betaalbare woning kopen of intekenen op een voordelige Vlaamse Woonlening. Als private eigenaar kan je jouw woning via ons verhuren”, vervolgt Erik Schoofs, directeur Molse Bouwmaatschappij.

“Klantvriendelijkheid en een optimale dienstverlening voor onze huurders, kandidaten en eigenaars staan te allen tijde voorop. Klanten kunnen nog steeds rekenen op onze huidige dienstverlening. Ook onze kantoren in Mol en Turnhout blijven behouden”, besluit Kassandra Driezen, waarnemend directeur DE ARK.


Ontdek wat er voor jou verandert op sociaalwonen.be.

Top Naar boven