Klapzomer 2021: feest mee met 100 jaar DE ARK!

Een zomer lang hartverwarmende activiteiten voor iedereen

Vandaag stuurden we dit persbericht uit. Opdat zoveel mogelijk mensen weet hebben en meedoen met onze Klapzomer!

Benieuwd naar het programma? Lees De Klapper en volg ons zeker op Facebook en Instagram.

Persbericht

DE ARK viert feest! Want 100 jaar geleden werd de kiem geplant van wat vandaag een veelzijdige woonmaatschappij is. De komende maanden toosten ze op het verleden, maar kijken ze vooral naar de toekomst. Want er is nog werk aan de winkel: ze vragen meer inzet op leefbaarheid en verbondenheid, en handvaten om deze sterke woonmaatschappij van de toekomst uit te bouwen. Dit doen ze onder de noemer 'Klapzomer 2021'.

100 jaar DE ARK

Al 100 jaar werkt DE ARK aan kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor huurders en kopers.

Peter Vanommeslaeghe – algemeen directeur DE ARK – vertelt:

“Ooit lag de nadruk vooral op het bouwen en de bakstenen. Door de tijd heen Is er steeds meer aandacht ontstaan voor de bewoners. DE ARK bouwt nu mee aan een goede mix van bewoning, een fijne omgeving, een sterker sociaal weefsel en leefbaarheid. Niet omdat het moet, maar omdat dit tot het DNA van onze organisatie behoort. Dat willen we graag nog versterken.

Daarom voor onze 100 Jaar geen exclusief feestmoment, maar een inclusieve zomer vol hartverwarmende activiteiten. Sommige activiteiten richten zich meer op onze woonbuurten, het hart van DE ARK. Aan andere activiteiten kan iedereen meedoen. Graag zelfs, iedereen die zin heeft kan mee genieten en zich laten verrassen door mensen en buurten!”

Een Klapzomer vol toffe activiteiten

Samen met andere organisaties werkt DE ARK een reeks hartverwarmende activiteiten uit.

Jef Peeters – ex-advocaat met een hart voor de samenleving – helpt met plezier mee aan het feestprogramma:

"We beloven een toffe zomer voor alle deelnemers. De naam Klapzomer Is trouwens niet toevallig gekozen. 'Klappen' Is een woord met veel betekenissen. Het kan zowel babbelen als applaudisseren betekenen. Een klapper Is bovendien Iets moois, speciaals of spectaculairs.
De activiteiten zijn bewust gratis en ruim toegankelijk gehouden. Met ronkende namen zoals Klapband, Klaploop, Klapboom, Klaproos, Klapboek, Krijtklap en Klapoen.”

Klaploop en Klapband brengen originele wandel- en fietsroutes rondom buurten van DE ARK. Klapboom staat voor buurtbomen vol fijne wensen en dromen. Met Klaproos nodigen ze de mensen met groene vingers uit om hun mooiste bloemen of planten te tonen. Klapboek en Krijtklap gaat helemaal retro, denk aan de poëzieboeken en krijttekeningen van weleer. En Klapoen is er speciaal voor de allerjongsten.

In De Wilders in Ravels konden ze in juni al genieten van het Stoepfestival. Ineens het startschot van de Klapzomer! Wim van de Pol vertelt namens het hele buurtcomité De Wilders: “Wat deed het deugd om eindelijk nog eens met zijn allen buiten te komen! We hebben echt een ‘dood’ jaar achter de rug. Want normaal organiseert ons buurtcomité elke maand een activiteit. We kijken zeker uit naar het vervolg van de Klapzomer. Alvast gepland op ons eerstvolgend buurtoverleg: hoe kunnen we met heel de buurt meedoen met Klaproos en Klapband. Want samen met de buren is het zoveel fijner!”

Slotevent op 7 oktober

Op 7 oktober is er een afsluitend panelgesprek tussen markante gasten over samenleving en sociaal wonen. DE ARK verklapt alvast de naam van de moderator: Fatma Taspinar, trouwens zelf opgegroeid in een sociale woonbuurt.

Peter Vanommeslaeghe: "Dan pakken we het momentum om het belang van sociaal wonen en de woonmaatschappij van de toekomst naar bulten te brengen. En ons onwrikbare geloof In mensen, bewoners, te tonen. We willen dit graag tot In Brussel laten horen!"

Volg de Klapzomer op www.klapzomer.beFacebook en Instagram - klapzomer2021 en feest mee!

Top Naar boven