Belangrijk voor kandidaat-huurders

Centraal inschrijvingsregister (CIR)

Vanaf 2 januari 2024 kan je online inschrijven als je een sociale woning wil huren in Vlaanderen. Je kan dan jouw inschrijvingsdossier volledig zelf opstarten, digitaal en veilig.

Al ingeschreven voor een sociale woning? Ook jouw dossier bekijken en aanpassen, kan vanaf 2 januari 2024 online.

Vanaf dan is er namelijk één digitaal webplatform voor alle inschrijvingsdossiers. Het agentschap Wonen in Vlaanderen beheert dit centraal inschrijvingsregister (CIR).

Meer info op: www.vlaanderen.be/sociaalhuren

'Freezeperiode' tot 2 januari 2024

Om dit voor te bereiden, is er tot 2 januari 2024 een ‘freezeperiode’ voor inschrijvingen. Tijdens deze periode kan Woonboog geen inschrijvingen doen, dossiers wijzigen of jouw plaats op de wachtlijst doorgeven. Het heeft dus geen zin om hiervoor te bellen of langs te komen.

Wil je toch nog inschrijven in 2023? Dat kan, maar alleen op papier via een inschrijvingsformulier. Jouw dossier houden we dan bij tot 2 januari. Om daarna in te voeren met een inschrijvingsdatum die in het verleden ligt. Opgelet: Woonboog mag jouw inschrijving alleen invoeren als je hiervoor toestemming geeft. Deze toestemming kan je geven door het volmachtformulier in te vullen. Je geeft dit volmachtformulier samen met jouw inschrijvingsformulier af.

Vragen? Contacteer ons op 014 40 11 04.

Top Naar boven