Hoe stel ik me kandidaat?

Als je een sociale woning of bouwgrond wil kopen, moet je ingeschreven zijn in het register van de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat die graag een woning of bouwgrond wil kopen.

Inschrijvingsregister

Je kan doorlopend inschrijven in onze registers. Ook als er nog geen concrete bouwplannen of gronden zijn in de gemeente van jouw voorkeur, kan je je inschrijven. Je mag in zoveel registers inschrijven als je wilt, ook in die van andere huisvestingsmaatschappijen. Per register betaal je 50 euro, die je nadien bij een aankoop terugkrijgt. Per register waarin je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. Inschrijven gebeurt altijd in onze kantoren. Wil je met twee personen inschrijven, dan moeten jullie beiden aanwezig zijn. Bel ons om een afspraak te maken op 014 40 11 03.

Minstens in de oneven jaren (2019, 2023, ...) actualiseren we de registers. Dan kijken we na of jouw inkomen nog aan de voorwaarden voldoet. Als je niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde, dan schrappen we jouw kandidatuur.

<<< terug

Gezinssituatie

Je kan inschrijven als alleenstaande, samenwonende of gehuwde.
Ben je nog getrouwd, maar zit je in een echtscheidingsprocedure? Dan kan je individueel inschrijven als je bewijst dat je aan het scheiden bent:

  • via een door de deurwaarder betekende dagvaarding
  • via een kopie van een door de griffie afgestempeld verzoekschrift of gerechtsbrief.

<<< terug