Hoe stel ik me kandidaat?

Je wilt huren bij Woonboog en komt daarvoor in aanmerking?
Kom bij ons langs en breng de juiste documenten mee. Op die manier kunnen we je sneller helpen.

Kan ik langskomen bij Woonboog om me in te schrijven?

Ja, je kan langskomen op ons kantoor: Campus Blairon 599, 2300 Turnhout of Bosveld 152, 2400 Mol.
Hoe bereik je ons? Kijk op onze contactpagina. Daar vind je zowel onze zitdag openingsuren als onze telefonische openingsuren. Wil je een afspraak met een van onze medewerkers buiten onze openingsuren? Bel naar 014 40 11 04.

<<< terug

Breng de juiste documenten mee

Je moet verschillende documenten meebrengen, zodat we je kunnen inschrijven.

Je identiteitskaart of paspoort

Breng een fotokopie van de identiteitskaarten van diegene die zich wil inschrijven (de referentiehuurder) en de partner.

Het inschrijvingsformulier

Dit is een erg belangrijk formulier. De referentiehuurder en partner moeten het inschrijvingsformulier ondertekenen.

Op dit formulier kan je aanduiden voor welke woningen je je kandidaat wil stellen en hoeveel huur je maximaal wil betalen.

Als je langskomt, overlopen we samen dit formulier.

Download hier het inschrijvingsformulier: link naar aanvraagformulier sociale woning, jaar 2022. (versie 2023 binnenkort beschikbaar!)

Ben je nog geen 18 jaar en woon je onder begeleiding zelfstandig?

Dan heb je een attest nodig van de dienst die je begeleidt of een attest van ontvoogding. Daarop moet de startdatum van voogdij of begeleiding staan.

Geen eigendom

Je moet een verklaring op erewoord invullen. Die staat in het inschrijvingsformulier of in een bijlage bij het inschrijvingsformulier. Alle gezinsleden die ouder zijn dan 18 jaar moeten het inschrijvingsformulier ondertekenen.

Inkomen

Welke inkomensbewijzen je moet meebrengen, hangt af van je situatie.
Wij zijn verplicht om jouw inkomensgegevens elektronisch op te vragen bij de juiste instanties. Alleen als wij de informatie niet digitaal kunnen bekomen, dan moet jij zelf documenten verzamelen. Ook in enkele specifieke situaties (zie hieronder) is dat het geval.

Speciale situaties

  • Verdiende je drie jaar geleden te veel maar is je inkomen nu lager: breng dan je inkomen van de laatste maanden mee.
  • Had je drie jaar geleden geen inkomen maar in de jaren erna wel: breng dan een overzicht van je laatste inkomsten mee.
  • Had je tussen drie jaar geleden en vandaag geen enkel inkomen: dan moet je een verklaring op eer ondertekenen.
  • Had je meer dan één soort van inkomsten: breng dan alle verschillende documenten mee. Wij berekenen dan je totale inkomen.
  • Zat je tussen drie jaar geleden en vandaag in schuldbemiddeling: dan moet je inkomensbewijzen van de laatste drie maanden meebrengen, de documenten over de schuldbemiddeling zelf en over afbetaalde schulden.
<<< terug

Hoe verloopt mijn aanvraag?

Je hebt alle voorwaarden gelezen. Je bent met alle ingevulde documenten naar ons kantoor geweest en je bent ingeschreven.

Wat gebeurt er nu?

  • Je krijgt van ons je inschrijvingsbewijs en je definitieve inschrijvingsnummer. Hou dit zeer goed bij.
  • Je komt op de wachtlijst terecht. Waar je wilt wonen, de grootte van je gezin en de voorrangsregels bepalen je plaats op de wachtlijst. Hoelang je moet wachten, varieert dus tijdens je wachtperiode.
  • Sta je vier jaar of langer ononderbroken op de wachtlijst en huur je dus op de private huurmarkt, dan kom je wellicht in aanmerking voor de maandelijkse huurpremie.
  • Zodra jij aan de beurt bent op de wachtlijst, nodigen we je uit om je dossier te actualiseren en om de woning te komen bekijken. Dat doen we door je een brief te sturen. Zorg dus dat we altijd van jou het laatste adres hebben.
<<< terug

Welke woningen kan ik huren?

We bieden je een gepaste woning aan. Hiervoor kijken we naar de grootte van je gezin (de rationele bezetting) en of je voorrang krijgt. De rationele bezetting en de voorrangsregels zijn wettelijk bepaald.

Rationele bezetting

De grootte van je gezin bepaalt de grootte van je woning. We streven naar een rationele bezettingsgraad. Wat is dat? Dat wil zeggen dat de grootte van de woning zo goed mogelijk afgestemd is op het aantal personen en hun fysieke mogelijkheden.

Je kinderen wonen niet altijd bij je?

We tellen kinderen mee die niet altijd bij het gezin wonen maar er wel soms verblijven met overnachting. Dit kan bijvoorbeeld bij omgangsrecht, co-ouderschap of plaatsing van de kinderen. Je moet dit wel melden bij de inschrijving.

Onze huurwoningen

Overzicht van al onze huurwoningen

<<< terug