Wachtlijsten open voor Cohousing Land van Aa

‘Cohousing Land van Aa’ is het eerste cohousingproject binnen sociaal wonen. In 2020 start DE ARK met de bouw van dit pilootproject in Schorvoort, de Turnhoutse vallei van de Aa. Vanaf 13 november 2019 kunnen huurders en kopers zich inschrijven op de wachtlijst.

Land Van Aa

In Land van Aa komen 25 duurzame koop- en huurwoningen. Een toekomstige thuis voor 25 buren die samen hun woonplek vormgeven. Je geniet van je woning in alle privacy. Daar bovenop zijn er gemeenschappelijke delen: een polyvalente ruimte, keuken, wasplaats, bergingen en tuin/moestuin. Samen ga je voor meer. Meer woon-en leefcomfort, gezelligheid, respect, communicatie,…

Inschrijven kan vanaf nu

De plannen zijn klaar, de bouwaanvraag is goedgekeurd en in 2020 start de bouw.

Wie hier graag wil wonen, kan vanaf nu inschrijven voor dit project. DE ARK opent een aparte wachtlijst ‘cohousing’. Want als pilootproject gelden er andere toewijsregels dan bij de klassieke sociale huur of koop. De volgorde van inschrijven blijft belangrijk, maar ook betrokkenheid en motivatie spelen mee.

De huidige bewonersgroep werkt van bij de start actief mee aan het project. Zij vieren samen hun feestelijke inschrijving voor Cohousing Land van Aa!

Wij zijn al ingeschreven!

Zo ook Lieselotte, mama van twee kleine kinderen: “Ik wil heel graag een huis kopen in Land van Aa. Zeker nadat ik het werk van Jean Leadloff ontdekte. Deze antropologe woonde jarenlang bij een indianenstam, die opvallend harmonieus samenleefde. Niet in het minst door hun manier van opvoeden (‘it takes a village to raise a child’). Eigenlijk creëer je met cohousing een eigen moderne stam. Een duurzaam netwerk, met warme buren die elkaar kennen en er voor elkaar zijn als het nodig is.”

Verena en Yves schrijven zich in op de wachtlijst huur: “Cohousing interesseert ons al lang en heeft al meermaals ons pad gekruist. We wonen nu in een huis van DE ARK en zijn er heel tevreden. Open-minded besloten we om samen met onze drie kinderen Land van Aa actief te volgen. Vandaag zijn we 100% overtuigd.”

Wil je de groep leren kennen?

Elke 9de van de maand spreekt de bewonersgroep af in het buurthuis aan de Acacialaan in Turnhout Schorvoort. Heb je interesse? Kom zeker langs en volg hen op Facebook: Cohousing Land van Aa.

Top Naar boven