Jaaroverzicht 2019

19 mei, de jaarafsluiting van 2019 met de algemene vergadering (dit keer online…) en traditiegetrouw de publicatie van ons jaaroverzicht.

Wat een uitzonderlijke tijden! In 2019 was alles nog ‘normaal’. Kort daarna veranderde corona de wereld… Ook bij DE ARK haalde het onze werking flink door elkaar. Maar we bleven allemaal aan het werk, weliswaar met strikte richtlijnen en vanop een veilige afstand. Onze bewoners konden op ons rekenen. In de zijlijn gingen we ook met ons jaaroverzicht door. Fijn om te zien dat bewoners ons in volle coronatijd selfies of andere zelfgemaakte foto’s stuurden voor publicatie. Ook dankzij hen, konden we weer een kleur- en beeldrijk overzicht samenstellen.

Centraal thema in ons jaaroverzicht is dit keer de leefbaarheidsmatrix.

Sociaal wonen is meer dan stenen alleen. (Ver)bouwen is natuurlijk onze kerntaak. Maar waar het echt om gaat, zijn de mensen, onze klanten. Dit visualiseren we graag in een leefbaarheidsmatrix met vier kwadranten: de individuele bewoner, de individuele woning, de buurtbewoners en de woonbuurt. Alles wat we doen, benaderen we vanuit elk kwadrant. We evalueren de impact en betrekken alle actoren.

Hoe de matrix werkt in praktijk, ontdek je in dit jaarverslag. Met voorbeelden van samen wonen en leven in de buurt, individueel wonen en begeleiden en acties waar onze bewoners wel bij varen. Samen bouwen we aan warme buurten waar het fijn leven is.

Top Naar boven