650 000 zonnepanelen op sociale woningen

PERSBERICHT

Antwerpen - 26 oktober 2020 – Op maandag 26 oktober ondertekenden 40 Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s) de oprichtingsakte van de coöperatieve vennootschap ASTER, een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH). De SHM’s willen actief en structureel bijdragen aan een beter klimaat en de strijd aangaan met energiearmoede. Met een investering van €231 miljoen over 4 jaar worden 647 767 zonnepanelen op 58 433 gebouwen geïnstalleerd, goed voor een productie van 207 286 MWh per jaar.

Link naar het volledig persbericht.

DE ARK stond mee aan de wieg van ASTER. We zijn blij om zo mee te werken aan een beter klimaat én een lagere energiefactuur voor onze huurders.

Peter Vanommeslaeghe, algemeen directeur DE ARK: We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk we de energiefactuur van onze huurders vinden. Samen met de huur, maakt de energiefactuur een groot deel uit van de maandelijkse kost. We maken echt een verschil als we die naar beneden krijgen. Daar gaan we voor. Uiteindelijk is dat onze reden van bestaan: knokken voor onze huurders.’

Concreet heeft DE ARK in onze regio 2 600 daken, waarvan er ongeveer 1 700 geschikt zijn voor zonnepanelen.

Top Naar boven