content_header

Opening Kasterlee Rulloop

Opening Kasterlee Rulloop

“Pal in het centrum en toch volop buiten spelen, dat is uitzonderlijk!”
Gemeente Kasterlee, DE ARK en Geelse Huisvesting openen nieuwe woningen 
Rulloop

Betaalbaar, duurzaam, kwaliteitsvol en leefbaar wonen. Geelse Huisvesting en DE ARK brengen dit motto in realiteit via Rulloop, een nieuw woonproject voor 22 gezinnen in hartje Kasterlee. Op vrijdag 12 december organiseren beide huisvestingsmaatschappijen samen met Gemeente Kasterlee de officiële opening hiervan. Aansluitend krijgen bezoekers een kijkmoment. Een bezoekje kan ook tijdens de woonbeurs op zaterdag 13 december.

De Rulloop als decor
Achter de bibliotheek, onder de kerktoren van Kasterlee, ligt een groen binnengebied met een buitenschoolse kinderopvang, een muziekacademie en sinds kort nagelnieuwe sociale huur- en koopwoningen. Geelse Huisvesting bouwde er 15 huurappartementen, DE ARK bouwde en verkocht vier woningen en drie appartementen. Het gebruik van diverse duurzame materialen, grote glaspartijen, groendaken en zonneboilers geven de gebouwen een eigentijdse toets. Elke woonst heeft een eigen tuin of terras, en kijkt uit op een groene parkomgeving met de Rulloop als blikvanger.

Veilig buiten spelen
Michael en Lois zijn de opgetogen eigenaars van zo’n gloednieuwe woning. Michael vertelt: “Al heel ons leven wonen we in Kasterlee en we wilden er graag blijven. Kwestie van ons sociaal netwerk en verenigingsleven te behouden. Daarbij gaat Liam - ons zoontje van zeven - in Lichtaart naar school. De voorbije jaren zochten we tevergeefs naar een betaalbare bouwgrond. De nieuwbouwwoningen in Rulloop zijn een prima alternatief: we houden van de architectuur, de woningen zijn niet supergroot maar wel praktisch en de prijs is prima voor deze kwaliteit. Maar het allerbelangrijkste voor ons: de ligging! Overal vlakbij, in een doodlopende straat, met een leuk groen speelterrein pal voor de deur: ons zoontje zal hier volop kunnen ravotten met kinderen uit de buurt. Want zeg nu zelf: waar kunnen kinderen vandaag nog veilig buiten spelen?”

Kwaliteit en diversiteit
Gemeente Kasterlee is blij met dit project. “Vanuit de Vlaamse overheid is elke gemeente verplicht om een vastgelegd aantal bijkomende betaalbare woningen te creëren.  Dat dit kwalitatief kan, bewijst dit nieuwe inbreidingsproject dichtbij alle openbare voorzieningen. We kozen bewust voor verschillende types woonvormen en doelgroepen: huurwoningen gemixt met koopwoningen in diverse groottes. Zo krijgen heel wat jonge gezinnen, alleenstaanden, ouderen en mindervaliden weer kansen op een mooie woonst.”, aldus Ward Kennes, Burgemeester Kasterlee.