content_header

Nieuwe huurwoningen aan de Albert Sohiestraat

Nieuwe huurwoningen aan de Albert Sohiestraat

GEMEENTE OUD-TURNHOUT EN DE ARK OPENEN FEESTELIJK

Betaalbaar, duurzaam, kwaliteitsvol en leefbaar wonen. Op die manier geeft DE ARK – de maatschappij voor betaalbaar wonen actief in regio noorderkempen - kansen aan heel wat mensen. Een fraai voorbeeld hiervan is een reeks toegankelijke woningen aan de Albert Sohiestraat in Oud-Turnhout. Op vrijdag 4 juli organiseerde DE ARK samen met gemeente Oud-Turnhout de officiële opening hiervan.

Meer betaalbaar wonen in Oud-Turnhout

Leo Van Miert, Schepen van ruimtelijke ordening, huisvesting en mobiliteit, Oud-Turnhout: “Enkele jaren geleden bestelde het gemeentebestuur een studie rond wonen. Twee opmerkelijke vaststellingen: 1 op 5 inwoners is ouder dan 65 jaar en jongeren wijken massaal uit naar goedkopere buurgemeenten of de stad. Bovendien legt het grond- en pandendecreet op om tegen 2020-2025 maar liefst 105 bijkomende betaalbare huurwoningen, 33 koopwoningen en 3 kavels te voorzien. Daarom zijn we samen met DE ARK op zoek gegaan waar en op welke manier we dit kunnen realiseren. Intussen zijn er heel wat bouwprojecten in ontwikkeling.”

Het project aan de Albert Sohiestraat is een eerste wapenfeit: 6 toegankelijke huurwoningen in een niet alledaags concept.

Instant vakantiegevoel

De lichte modernistische woningen zijn gebundeld rond een gezellig binnenplein. De woningen zijn toegankelijk – met brede deuren en aangepaste badkamer - maar verre van oubollig. Zo heeft elke woning een eigen felgekleurde inkom. Een strakke schuifwand verbindt de slaapkamer met de woonkamer. Op die manier is er optimaal contact met de leefruimte als een bewoner bedlegerig is. De overstekende dakplaat geeft een overdekte doorgang langs de gevels aan het binnenplein, en aan de tuinzijde een schaduwrijk terras. Het geheel baadt in een vakantiesfeer.

Andere projecten op stapel

Peter Vanommeslaeghe, algemeen directeur van DE ARK: “We zijn heel blij met dit nieuwe woonproject. Nog veel blijer zijn we met de goede samenwerking met gemeente Oud-Turnhout. Daardoor kunnen we heel wat kansen bieden aan gezinnen. In navolging van ‘Albert Sohie’, staan er maar liefst een zevental nieuwe betaalbare en kwalitatieve woonprojecten op stapel.” Oud-Turnhout zit dus stevig op koers.

Een greep uit de geplande bouwprojecten:

  • 24 huurwoningen in de Koning Bouwewijnlaan (Eigen), 18 huurwoningen in de Polderstraat en 9 huurwoningen in de Sint-Bavostraat
  • 15 koopwoningen in Hueveakkers (Sint-Antoniusstraat), 9 koopwoningen in Draaiboom (Gemeentestraat) en 4 koopwoningen in de Driedostraat
  • De bestaande huurwoningen uit de buurt rond de Oude Arendonksebaan worden grondig gerenoveerd en aangepast aan de normen van vandaag.