content_header

Opening Venhoef Minderhout

Opening Venhoef Minderhout

KARAKTERVOLLE KOOPWONINGEN AAN VENHOEF - STAD HOOGSTRATEN EN DE ARK OPENEN FEESTELIJK

Betaalbaar, duurzaam, kwaliteitsvol en leefbaar wonen. Op die manier geeft DE ARK kansen aan heel wat mensen. Een mooi voorbeeld hiervan is een reeks eigentijdse koopwoningen aan de Venhoef in Minderhout. Op woensdag 8 oktober organiseerde DE ARK samen met Stad Hoogstraten de officiële opening hiervan. Aansluitend kregen kandidaat-kopers een eerste kijkmoment.

Betaalbaar wonen in Hoogstraten

Ward Baets, Schepen van ruimtelijke ordening, wonen en plattelandsontwikkeling, Hoogstraten:“Betaalbaar wonen in eigen regio… Vandaag is dit niet vanzelfsprekend en daarom een belangrijke uitdaging én beleidsdoelstelling voor onze stad. Een initiatief zoals het Woonloket ondersteunt ditbeleid. Een ander belangrijk instrument is een ruim aanbod aan kwalitatieve sociale huur- en koopwoningen. Dit nieuw koopproject illustreert dit prima.”

Doorkijkwoningen

Het koopproject in Venhoef, dat zijn 14 strakke woningen, onderling verbonden tot één karaktervol maar sereen geheel. Opvallend zijn de dubbele carports met ‘doorkijk’. Door de carport wandel je via de zijdelingse inkomruimte naar de achterliggende tuin. Deze ‘doorkijk’ maakt het woonvolume niet enkel luchtig, het zorgt ook voor een meer persoonlijke beleving van het inkomgebeuren. Ook ín de woningen is ‘doorkijk’ troef. Zo kijkt de leefruimte zowel uit op de straat- als tuinzijde. Drie comfortabele slaapkamers maken de gezinswoningen compleet.

Doordachte inplanting

Peter Vanommeslaeghe, algemeen directeur van DE ARK: “We zijn heel blij dat de dienst ruimtelijke ordening van Stad Hoogstraten samen met ons ijverde voor dit vernieuwend woonproject. De 14 woningen breken resoluut met de klassieke manier van verkavelen. Door ze doordacht en goed in te planten streven we naar betaalbare oplossingen in duurzame en levendige woonbuurten.”

Ook in de naburige Veldstraat plant DE ARK vijf betaalbare koopwoningen. Opnieuw een mooie kans voor toekomstige bewoners.