content_header

Eerste betaalbare koopwoningen in Wechelderzande (Lille)

Eerste betaalbare koopwoningen in Wechelderzande (Lille)

Gemeente Lille en DE ARK openen feestelijk

Betaalbaar, duurzaam, kwaliteitsvol en leefbaar wonen. Op die manier geeft DE ARK kansen aan heel wat mensen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn 13 eigentijdse koopwoningen aan de Begonialaan in Wechelderzande (Lille). Op woensdag 3 juni organiseerde DE ARK samen met gemeente Lille de officiële opening hiervan. Tegelijkertijd konden kandidaat-kopers een kijkje nemen.

De eerste koopwoningen
Ann Van Mechelen, schepen huisvesting en ruimtelijke ordening Lille: “Met dit project zetten we weer een fikse stap voorwaarts in ons objectief naar kwalitatief betaalbaar wonen voor al onze inwoners. We kiezen bewust voor een mix van woonvormen en doelgroepen: na sociale huurwoningen en kavels hebben we nu de eerste 13 betaalbare koopwoningen, een primeur voor Lille sinds vele jaren. Aan de overkant van de straat werkt de gemeente en DE ARK samen met het OCMW aan bescheiden huur- en seniorenwoningen. Dit om het nijpend tekort aan geschikte huisvesting voor ouderen op te vangen. Een mooi buurtparkje zal het landelijk karakter van onze gemeente extra in de verf zetten.”

Groene patio’s
De 13 ruime eigentijdse koopwoningen baden in het daglicht. De speelse architectuur met gevelsteen en hout geeft een levendig straatbeeld. Alle woningen hebben een mooie voor- en achtertuin en een garage of carport. De woningen met carport hebben een extra groene troef: een patio pal achter de carport. Vanuit de zithoek kijk je uit op dit gezellig besloten tuintje.

Iedereen een comfortabele thuis
Naast dit nieuwe project, zijn er in Lille heel wat oudere huurwoningen van DE ARK uit de jaren ’60 en ’70. Deze voldoen niet meer aan de hedendaagse normen. DE ARK investeert fors in totaalrenovatie om zo alle bewoners een comfortabele thuis te geven.

In Lille zitten volgende grootschalige renovatieprojecten in de pijplijn:

• Lille, Beek: 24 bestaande huurwoningen worden grondig gerenoveerd en aangepast aan de normen van vandaag. Momenteel zit dit in ontwerpfase, de start van de werken is gepland in de loop van 2016.

• Gierle, Rozenlaan: totaalrenovatie van 44 huurwoningen. Rond het bouwverlof zijn de eerste vier woningen klaar, die DE ARK als ‘vakantiewoning’ inricht. Bewoners kunnen hier tijdelijk wonen totdat de renovatie van hun woonst achter de rug is.

Interesse in dit koopproject? Ontdek hier de verkoopbundel.