content_header

Baarle-Hertog, eerste betaalbare koopwoningen

Baarle-Hertog, eerste betaalbare koopwoningen

DE ARK verkoopt 14 eigentijdse koopwoningen aan het Dr. Govaertsplantsoen in Baarle-Hertog. Op woensdag 30 september organiseerde DE ARK samen met gemeente Baarle-Hertog de officiële opening hiervan. Tegelijkertijd konden kandidaat-kopers een kijkje nemen.

De eerste koopwoningen
Leo Van Tilburg, burgemeester Baarle-Hertog: “Met dit koopproject kiezen we bewust voor een mix van betaalbare woonvormen en doelgroepen. Na de bestaande huurwoningen hebben we nu de eerste 14 sociale koopwoningen, een primeur voor Baarle-Hertog! Het zijn mooie woningen met een prima ligging op het einde van een doodlopende straat, heel rustig en toch vlakbij het centrum. Daarnaast vinden we het belangrijk dat DE ARK blijft investeren in de verdere renovatie van de huurwoningen in onze gemeente.”

Strak en licht
De 14 ruime eigentijdse koopwoningen baden in het daglicht. Dit zijn ‘doorzonwoningen’ met een open keuken die uitkijkt op de royale tuin en een leefruimte die uitkijkt op de straat én de tuin. De moderne architectuur met wisselende gevelsteen geeft een levendig straatbeeld.

Iedereen een comfortabele thuis
Naast dit nieuwe project, zijn er in Baarle-Hertog heel wat bestaande huurwoningen van DE ARK. DE ARK investeert fors in totaalrenovatie om zo alle bewoners een comfortabele thuis te geven. Het gaat om volgende renovatieprojecten:

  • 28 woningen in de Pastoor Van Herdegomstraat: renovatie in 2012 van buitenschrijnwerk, daken, dakgoten, centrale verwarming en elektriciteit
  • 22 woningen in de Lode Peetersstraat, Amalia van Solmstraat en Gravin Hilsondisstraat: totaalrenovatie in 2014-2015
  • In de pijplijn: totaalrenovatie van 26 woningen in Dr. Govaertsplantsoen.