content_header

Prijs voor verhuisbegeleidingsplan!

Prijs voor verhuisbegeleidingsplan!

Hoera! DE ARK heeft de goede praktijkprijs voor kwaliteit van de woningen gewonnen. Dit gebeurde op het Woonforum 2016, de studiedag voor iedereen die zich professioneel inzet voor sociaal wonen in Vlaanderen.

Renoveren is voor een huurder niet leuk: lawaai, rommel, stof, … Het ene jaar worden de ramen vernieuwd, vijf jaar later de verwarming. Daarom doet DE ARK enkel nog totaalrenovaties. Hierbij wordt vaak de hele buurt tegelijk aangepakt. Onze huurders verhuizen permanent of tijdelijk naar een andere woning.

DE ARK vindt een goede communicatie heel belangrijk. Daarom krijgen de bewoners van begin tot eind de nodige informatie.

En het verhuizen? Dat doet de huurder niet alleen natuurlijk! Als de huurder niet terug kan naar de gerenoveerde woning (doordat de gezinssamenstelling niet is aangepast aan de woning), zoeken we meteen een definitieve oplossing. Soms kan de huurder na de renovatie gewoon terug naar huis. Dan mag de huurder tijdens de renovatie in een vakantiewoning van DE ARK in de buurt wonen. Deze is helemaal ingericht en vaste kosten (telefoon, internet, water, gas en elektriciteit) worden betaald door DE ARK. Als de huurder terug naar zijn huis kan, kuist een poetsfirma de gerenoveerde woning. Zo kan de huurder helemaal fris starten.

In beide gevallen helpt DE ARK met de administratieve én met de praktische kant. We zorgen bijvoorbeeld voor verhuisdozen en een afvalcontainer. En als de renovatie van een buurt klaar is? Dan feesten we samen met de bewoners en een frietkot!

We zijn blij en trots om voor dit renoveren en verhuizen een prijs te ontvangen van het woonforum. BEDANKT aan iedereen die gestemd heeft!