content_header

DE ARK en Den Leeuweric werken aan nieuwe leefbuurt voor iedereen

DE ARK en Den Leeuweric werken aan nieuwe leefbuurt voor iedereen

Turnhout ‘De Bosschen’, eerste steen van woonst voor volwassenen met een beperking

Comfortabel en betaalbaar wonen en leven. Op die manier geeft woonmaatschappij DE ARK kansen aan heel wat mensen. Momenteel bouwt DE ARK 53 gezinswoningen in het gebied ‘De Bosschen’, tussen de Jef Buykxstraat en de Steenweg op Tielen. Ook Den Leeuweric krijgt hier een stek voor volwassenen met een beperking. Op vrijdag 30 september legden ze samen de eerste steen.

Een nieuwe thuis voor Den Leeuweric

Den Leeuweric was al lang op zoek naar een nieuwe locatie. Hun huidige woningen zijn totaal onaangepast en hopeloos verouderd. Roel Megens, directeur Den Leeuweric: “In De Bosschen zagen wij onmiddellijk potentieel. De kavel ligt vlakbij Amival, de beschutte werkplaats waar veel van onze bewoners werken. Ook winkels en andere voorzieningen liggen op wandel- en fietsafstand. Daarbij streven we naar een volwaardige integratie in de buurt en dat kan prima middenin deze nieuwe leefbuurt.”

Myriam Dekkers, bewoonster bij Den Leeuweric, staat alvast te popelen om de eerste steen te leggen: “Ik ben superblij dat ik kan verhuizen naar onze nieuwbouw. Eindelijk mijn eigen kamertje, met eigen douche en WC. Nooit meer wachten! En misschien krijg ik er ook mijn eigen was- en droogmachine. Een droom die voor mij uitkomt!”

53 gezinnen

Een mix van koop- en huurwoningen met verschillende groottes is het uitgangspunt. Maar liefst 36 gezinnen krijgen hier de kans om een betaalbare nieuwe woning te kopen. 17 gezinnen kunnen hier een compacte huurwoning huren, een prima aanvulling op de grotere gezinswoningen in de Parkwijk aan de overkant. Centraal in het project komt een publieke buurttuin. Hier is ruimte voor spelen, recreatie en ontmoeten in de buurt. Spelende kinderen zijn hier de baas, de auto is te gast. Elke woning heeft ook een private tuin. Rond eind 2018 zal de nieuwe leefbuurt klaar zijn.