content_header

Turnhout, koopproject 'Lokerenschuif' in de steigers

Turnhout, koopproject 'Lokerenschuif' in de steigers

Comfortabel en betaalbaar wonen en leven. Op die manier geeft DE ARK – de woonmaatschappij actief in regio noorderkempen - kansen aan heel wat mensen. Zo ook in hartje Turnhout, op de hoek van de Spoorwegstraat en Patriottenstraat. Een grote bouwput trekt de aandacht van menig passant. DE ARK werkt hier aan een eigentijdse mix van 43 appartementen en 6 stadswoningen rond een groen binnenplein. Op dinsdag 6 oktober organiseerde DE ARK samen met Stad Turnhout de officiële eerstesteenlegging hiervan.

Woonmix
Nu nog een indrukwekkende bouwput, maar weldra krijgen hier 43 appartementen en 6 stadswoningen vorm. De 6 woningen hebben drie slaapkamers en een eigen tuin. De 43 appartementen hebben één tot drie slaapkamers en een ruim terras of tuintje. Daarbij liggen de appartementen boven het straatniveau, zodat de privacy gewaarborgd is. Vanuit je woonst kijk je uit op de groene speel- en wandelzone, een rustpunt in de stad. Alle woonsten zijn rolstoeltoegankelijk en rechtstreeks bereikbaar door liften, die tot in de ondergrondse parking lopen. Hier komen parkeerplaatsen voor bewoners. Mogelijk is er nog ruimte voor bijvoorbeeld buurtbewoners.

Upgrade van de buurt
De buurt krijgt hiermee een hele metamorfose. “Buurtbewoners zien met het project een einde komen aan het verwaarloosd braakliggend terrein. Binnen het project komt een openbare parking en een speelpleintje, waarvan de hele buurt kan mee genieten. Via dit binnenplein kan je rechtstreeks naar Loechtenberg wandelen.”, aldus Peter Segers, Turnhouts schepen van huisvesting en bestuurder van DE ARK.

Ook voor alleenstaanden en starters
Peter Vanommeslaeghe, algemeen directeur DE ARK: “Voor kandidaat-kopers is het een unieke kans om een betaalbare woning of appartement te kopen pal in het centrum, op wandelafstand van station en winkels. We kozen voor een mix van grotere en kleinere types waardoor we ook alleenstaanden, eenoudergezinnen en jonge starters perspectief geven op een eigen woonst.”