content_header

Bescheiden woonaanbod

Bescheiden woonaanbod

NIEUWE INSCHRIJVINGSREGISTERS OPEN VANAF 1 DECEMBER

Betaalbaar, duurzaam en kwaliteitsvol wonen. Op die manier geeft DE ARK kansen aan heel wat mensen. In hun sociale huur- en koopwoningen vinden vele gezinnen een nieuwe thuis. Daarbovenop start DE ARK met iets extra: een bescheiden woonaanbod voor huurders en kopers.

Bescheiden wonen voor lokale noden
De inschrijvingsvoorwaarden voor bescheiden wonen zijn veel soepeler dan bij de klassieke sociale huur en koop. Logischerwijze komen er heel wat meer mensen in aanmerking. Zo kan een breder publiek bij DE ARK terecht en brengt dit een grotere sociale mix in hun buurten. Het bescheiden woonaanbod speelt in op de specifieke lokale noden, bepaald door de betrokken gemeente. Want de gemeente legt vast welke doelgroep voorrang krijgt.

Primeur in Lille
Het eerste project ‘bescheiden huur’ komt in Lille (Wechelderzande) aan de Begonialaan. DE ARK bouwt hier tien appartementen met één of twee slaapkamers én een lift, specifiek gericht op oudere bewoners. Rond eind 2018 kunnen de eerste huurders hun intrek nemen.

Je kan al inschrijven
DE ARK opent twee inschrijvingsregisters ‘bescheiden wonen’ op vrijdag 1 december 2017 om 9u: één voor huur en één voor koop. Deze registers gelden voor alle toekomstige projecten, dus niet enkel voor Lille. Voor elke inschrijving betaal je 50 euro. Ben je kandidaat? Kom langs bij DE ARK op Campus Blairon 599 in Turnhout. Breng zeker je inkomsten mee van 2014 (aanslagjaar 2015).

Voor meer informatie: bel 014 40 11 04.